ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το tweet του Τσίπρα από το Πεκίνο μετά τη συνάντηση με τον Λι Κετσιάνγκ

Το tweet του Τσίπρα από το Πεκίνο μετά τη συνάντηση με τον Λι Κετσιάνγκ
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, ειδικά καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ.

Με αναρτήσεις του στο twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει πως η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση, και προσθέτει πως η αναβάθμιση της συνεργασίας αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

«Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Li Keqiang. Η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας είναι πολύ σημαντική καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Η αναβάθμιση της αφορά τόσο σε αύξηση των Κινεζικών Επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα», αναφέρει στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε γενικότερα στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο, με αναρτήσεις του στο Twitter.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, ΑΙΙΒ, ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τονίζει στις σχετικές αναρτήσεις του:

"Κατά τη δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο είχαμε σειρά επαφών με οικονομ. παράγοντες, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, ICBC".

"Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομ. Ανάπτυξης".

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παραπέμπει με ανάρτηση του και "στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ