Πεκίνο: Τετ-α-τετ Νίκου Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του (pic)
Με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ στην Αθήνα, όταν και κηρύχθηκε η έναρξη του Φόρουμ της πρωτοβουλίας του Ν. Κοτζιά Ancient Civilizations Forum με τη συμμετοχή 10 χωρών.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον ομόλογό του ότι για το Ancient Civilizations Forum εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν η Αρμενία, η Χιλή, η Ινδονησία, η Νικαράγουα και η Γουατεμάλα, κάτι που σηματοδοτεί τη χρησιμότητα του διαλόγου και την σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Γουάνγκ Γι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί το Πεκίνο, με τον Ν. Κοτζιά να αποδέχεται την πρόσκληση λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει την επίσκεψή του με την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας-Πεκίνου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.
Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για κρυπτονομίσματα, καταθέσεις και κύρια κατοικία
11:28
Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να «εμφιαλώσουν τον Ήλιο» σε μια επαναστατική μπαταρία
11:25
Μαρινέλλα: Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός (vids)
11:17
Το Ιράν απειλεί ότι θα χτυπήσει σπίτια Αμερικανών αξιωματούχων στη Μέση Ανατολή - Επίθεση Ισραήλ με πάνω από 80 βόμβες σε εργοστάσια όπλων στην Τεχεράνη
11:13