ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει

Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει
EUROKINISSI

«Ο κ. Τσίπρας μετακινείται αριστερά, δεξιά, κέντρο. Όπου τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει. Ένας αβαθής λόγος χωρίς συνέπεια. Μακάρι να είχε κάτι γραμμένο στην ατζέντα του ο κ. Τσίπρας, φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα πέρα από μια λέξη: Εξουσία». Αυτά υποστήριξε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως: «Eίναι κυρίως μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες τους, τα κόμματά τους και οι πελάτες τους. Θέλουν να ζήσουν όλοι μαζί στο σύννεφο «διαπραγματευόμαστε σκληρά». Και στα σύννεφα δεν υπάρχουν ρολόγια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η επτάμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κόστισε πολύ ακριβά. «Προφανώς σκέφθηκαν ότι τραβώντας τον χρόνο θα πιέσουν τη Γερμανία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Και έγινε το ανάποδο. Πιεστήκαμε εμείς και τελικά υπογράψαμε ό,τι να ‘ναι. Όπως και το καλοκαίρι του ΄15», σημειώνει, ενώ για τα αντίμετρα επισήμανε:

Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη σπέρνοντας ζημίες είναι πράξη εξαπάτησης, όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική.

Σχετικά με τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ο Μακρόν δείχνει τον δρόμο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα παλιά κόμματα. Ο ορθολογισμός, που τόση ανάγκη έχει η χώρα, εγκλωβίζεται στα παλιά σχήματα. Η ατολμία μπορεί να εξυπηρετεί τις αυταρχικές ηγεσίες, δεν βοηθάει όμως τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ