ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Επιτροπές της Βουλής για δεύτερη ημέρα το πολυνομοσχέδιο

Στις Επιτροπές της Βουλής για δεύτερη ημέρα το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. 

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο και για το χρέος» και εξέφρασε την ελπίδα «έως την Δευτέρα να υπάρχει ένα συνολικό πακέτο και για τα μέτρα που ψηφίζουμε τώρα και για το χρέος». Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση προσπάθησε να κινηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα δεδομένων των διαφωνιών που υπήρξαν μεταξύ των θεσμών.

Η αποστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «όλοι οι μνημονιακοί νόμοι είχαν περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», προκάλεσε αντιδράσεις με τον Γιάννη Τραγάκη από τη ΝΔ να κάνει λόγο για «ομολογία του υπουργού ότι αυτό που καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε αποτελεί 4ο μνημόνιο».

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα μιας μεγάλης διαδρομής, δύσκολης γεμάτης εμπόδια αλλά που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος επιτροπείας και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ