ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεξετάζεται ο φόρος στο κρασί μετά τις αντιδράσεις

Επανεξετάζεται ο φόρος στο κρασί μετά τις αντιδράσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις η κυβέρνηση επανεξετάζει την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. 

Το ραντεβού του Γιώργου Χουλιαράκη με το κουαρτέτο των δανειστών θα κρίνει την τύχη του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στους κόλπους της συγκυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως επανεξετάζεται το θέμα, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το θέμα της απόσυρσης της ρύθμισης, που «ζάλισε» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους απέφυγε πάντως, να πει κάτι περισσότερο και περιορίστηκε να δηλώσει πως στην αυριανή συζήτηση θα ανακοινωθεί αν θα αποσυρθεί η διάταξη και ποιο θα είναι το ισοδύναμο που θα
αντικαταστήσει το φόρο ή εάν αυτός θα μειωθεί και σε ποιο ποσοστό. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αφορά όλα τα κρασιά, εγχώρια και εισαγόμενα, όχι όμως κι εκείνα που είναι οικιακής παραγωγής.

Είχε προηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η γκρίνια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, αλλά και οι έμμεσες απειλές των ΑΝΕΛ για καταψήφιση της διάταξης. Υπό τα νέα δεδομένα, το κόμμα Καμμένου διέρρεε πως θα ψηφίσει τη ρύθμιση στην ψηφοφορία που θα γίνει απόψε στις αρμόδιες επιτροπές.

«Η κυβέρνηση ακούει τι γίνεται στη Βουλή», ανέφερε στη συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Τρύφων Αλεξιάδης, αποφεύγοντας να απαντήσει για τις αντιρρήσεις Αποστόλου. Νωρίτερα, ο Χρήστος Μπλιάγας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη ρύθμιση και να επιβάλλει φόρο σε ουίσκι, βότκα και τζιν, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων πέρασε από τις αρμόδιες επιτροπές χθες Τετάρτη και σήμερα εισάγεται ως κατεπείγον προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ