ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου: Στα γκισέ των τραπεζών όσοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών στα ΑΤΜ

Παπανάτσιου: Στα γκισέ των τραπεζών όσοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών στα ΑΤΜ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα γκισέ των τραπεζών μπορούν να καταφύγουν όσοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από ακατάσχετους λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως ανέφερε στη συζήτηση της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, σε περίπτωση που ο λογαριασμός έχει κηρυχθεί ακατάσχετος, αλλά η τράπεζα βάζει εμπόδια, τότε «ο πολίτης να πάει στο γκισέ , καθώς η τράπεζα οφείλει να του δώσει τα χρήματα, απλά δεν μπορεί να κάνει απλά ανάληψη από ATM».

Η υφυπουργός Οικονομικών κάλεσε μάλιστα, τους συνδικαιούχους ακατάσχετων λογαριασμών να τον δηλώσουν στην δική τους φορολογική δήλωση, αυξάνοντας έτσι το ποσό που δεν μπορεί να κατασχεθεί.

Σε ότι αφορά την πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κυβέρνηση την απέρριψε παρότι συμφωνεί –όπως είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου- επί της αρχής. «Συμφωνούμε ότι αυτές οι προτάσεις πρέπει να υλοποιηθούν αν μας το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες», ανέφερε.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η νέα αναφορά της Θεανώς Φωτίου στα σχολικά γεύματα, καθώς πρότεινε να τα φέρει στο εστιατόριο της Βουλής για να διαπιστώσουν οι βουλευτές ότι δεν είναι συσσίτιο. «Να φέρουμε τα σχολικά γεύματα στο εστιατόριο της Βουλής, να φάνε οι βουλευτές. Να φάτε και αν δείτε τι σημαίνει σχολικό γεύμα και πόσο καλό είναι», είπε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Μανιό να απαντά ότι ακόμα και καλά να είναι τα γεύματα, οι βουλευτές κάτι άσχημο θα βρούνε να πουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ