ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Προκλητική η στάση ορισμένων κρατών-μελών στο προσφυγικό

Παπαδημούλης: Προκλητική η στάση ορισμένων κρατών-μελών στο προσφυγικό
EUROKINISSI

«Προβληματική» χαρακτήρισε τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρώπης να δώσει ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τυχόν κατάρρευσή της θα οδηγούσε σε επιδείνωση της κατάστασης των προσφύγων και σε πρόσθετες διαχειριστικές δυσκολίες για την Ελλάδα και την Ιταλία.

Η στάση της ΕΕ και ιδιαίτερα ορισμένων κρατών-μελών στο ζήτημα της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης είναι «προκλητική», με την υλοποίησή του να βρίσκεται μόλις στο 10%, ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στο δίκτυο ενημέρωσης της Λατινικής Αμερικής «Telesur».

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην Ε.Ε. λέγοντας πως δεν θέλει επί της ουσίας να εφαρμόσει τη συμφωνία, «χαϊδεύοντας» τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπάν και άλλες χώρες που δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα και παρατήρησε: «Μια τέτοια Ευρώπη "α λα καρτ" δεν μπορεί να πάει μακριά».

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες επισήμανε ότι νιώθουν «εγκλωβισμένοι και προδομένοι» από την Ευρώπη, τόσο από την αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης όσο και για τα κλειστά σύνορα, ενώ για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων τόνισε ότι δεν είναι οι καλύτερες, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής διοίκησης και της ελληνικής κοινωνίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ