ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική εξόδου από τα Μνημόνια

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική εξόδου από τα Μνημόνια
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Την εκτίμηση ότι άρθρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκαν θα καταπέσουν στα δικαστήρια εκφράζει, στη συνέντευξή της στο η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν και εν γνώσει τους ψήφιζαν κάτι το οποίο έχει ήδη υπάρξει απόφαση ότι είναι αντισυνταγματικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι πέρυσι την άνοιξη» και αναφέρει ότι εκτός από τη ΝΔ για 4ο μνημόνιο μίλησε και ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος, όπως λέει η κ. Μπακογιάννη, «έχει καμιά φορά την τάση να λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

Ερωτηθείσα για το αν είναι αισιόδοξη ότι στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει εξέλιξη για τη διευθέτηση του χρέους, η κ. Μπακογιάννη απαντά: «Θέλω να το ελπίζω, αλλά πιστεύω ότι, για την ώρα, θα υπάρξει μόνο οδικός χάρτης για το πώς θα πάμε στη ρύθμιση».

Μιλώντας για το «ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών που ψήφισε και η ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά ότι «το πιστώνεται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων που το ψήφισε» και προτείνει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΜΕ «όσο η Ελλάδα βρίσκεται στα μνημόνια να μηδενιστούν οι κομματικές επιδοτήσεις».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «το αίτημα για εκλογές παραμένει επιτακτικό και είναι αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ