Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, καθώς και άλλους ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο "τετ α τετ" με τον Τραμπ, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου.
Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, καθώς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, αλλά και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στον οποίο επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντησή του με τον Ράμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Ασφαλιστική Αγορά: Τι σχεδιάζουν οι επικεφαλής του εγχώριου top5 για το 2026 – Οι μεγάλες προκλήσεις
08:16
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως για την αλλαγή της χρονιάς - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
08:07
2025: Η χρονιά που το «γυμνό φόρεμα» κατέκτησε τα κόκκινα χαλιά
07:58
Προσχηματική η πρόσκληση της κυβέρνησης για τις ανεξάρτητες αρχές, λέει το ΠΑΣΟΚ
07:47