Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, καθώς και άλλους ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο "τετ α τετ" με τον Τραμπ, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου.
Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, καθώς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, αλλά και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, στον οποίο επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντησή του με τον Ράμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57
Βενεζουέλα: Εφιάλτης δίχως τέλος και μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
23:48
Flyover: Κλείνει ξανά την Παρασκευή για 48 ώρες τμήμα του Περιφερειακού της Θεσσαλονίκης
23:40
Το TikTok του Αλέξη Τσίπρα για την ΕΛ.Α.Σ: Ανοίγουμε έναν νέο πολιτικό κύκλο
23:33