«Ναι» στη λειτουργία του τεμένους στο Βοτανικό είπε η Βουλή
«Ναι» στη λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό είπε η Βουλή. Το επίμαχο άρθρο 5 του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, που αφορά σε θέματα λειτουργίας του «πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια, καθώς τα κόμματα, πλην των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, το υπερψήφισαν.
Μετά και την απόσυρση από τον υπουργό Παιδείας της διάταξης για τη χρηματοδότηση του τεμένους, που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, ώστε να διασφαλίζεται η προέλευση των χρημάτων, η ΝΔ μετέβαλλε τη στάση της. Η Νίκη Κεραμέως που αρχικά διατύπωσε επιφυλάξεις, δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει το άρθρο.
Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν ακόμη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι -μετά το χθεσινό βραχυκύκλωμα με τον Γρηγόρη Ψαριανό, αλλά και η Ένωση Κεντρώων.
Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Παρών» δήλωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.
Νέα σύλληψη οπαδού της Λέφσκι - Εντοπίστηκε στον Προμαχώνα με μαχαίρι, γκλοπ και απωθητικό σπρέι
17:06
Τραμπ για την επίσκεψη του διευθυντή στη CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»
16:53
Σε εξέλιξη το ψηφιακό «μποϊκοτάζ» κατά της Sony - Τι προβλέπει το «PlayStation blackout»
16:51
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου
16:45