ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Λιγότεροι φέτος οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ

Πετρόπουλος: Λιγότεροι φέτος οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα κάτω από 500 ευρώ ως κύρια σύνταξη, είναι λιγότεροι φέτος συγκριτικά με πέρσι, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Πρόσφατα είδατε δημοσιεύματα ότι 1.200.000 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ ή μέχρι αυτό το ποσό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέγεθος, έναν αριθμό συνταξιούχων, που δείχνει συγκριτικά με πέρυσι ότι είναι λιγότεροι εκείνοι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη πιο κάτω από 500 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν στο μεταξύ οι συνταξιούχοι που παίρνουν παραπάνω από 500 ευρώ», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος σε συνάντησή του με το διοικητικό προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), προσθέτοντας:

Αυτά που δυστυχώς δημιουργούνται ως εικόνα στην κοινωνία από μέσα ενημέρωσης, δεν είναι οι πραγματικές ειδήσεις, δεν είναι ενημέρωση, αλλά είναι μια οργανωμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα που αλλοιώνει την αλήθεια, που παραποιεί τα γεγονότα, που θέλει να πετύχει τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, ακόμα και σε ένα κορυφαίο θέμα, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «φέρνει πρακτικό αποτέλεσμα και δημιουργεί βάσεις για τη οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη οργάνωση των παροχών, τόσο στην υγεία, όσο και στην σύνταξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ