ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Γ. Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε ο Γ. Σακελλαρίδης
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης EUROKINISSI/ZΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε πριν από λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να παραδώσει την έδρα του λόγω των διαφωνιών του για τα κόκκινα δάνεια.

Η ανακοίνωση έγινε στην Ολομέλεια από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Το ολιγόλογο κείμενο αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου".

Ακολούθησε ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην οποία ο κ. Σακελλαρίδης εξηγεί ότι "ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο".

Τη θέση του στη βουλή θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, νυν αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ως πρώτος επιλαχών. Στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι θα αυξηθούν οι διαφωνούντες βουλευτές και τρέχουν να κάνουν "μασάζ" στους "υπόπτους", προκειμένου να περιοριστούν διαρροές στην ψηφοφορία οι οποίες θα δώσουν το σήμα της κυβερνητικής αστάθειας. Πληροφορίες αναφέρουν εκτός από τον κ. Σακελλαρίδη υπάρχει ομάδα βουλευτών που σκέφεται να καταψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια ανάμεσα τους φέρεται να είναι ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Πάντως, οι Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου, διαψεύδουν, μιλώντας στο CNN Greece, ότι προτίθενται να παραιτηθούν όπως έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα.

Τέλος, να παραδώσει την έδρα του ζήτησε ο Πάνος Καμμένος από τον Ν.Νικολόπουλο, αν επιμείνει στο ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

O βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να καταψηφίσει στη σημερινή Ολομέλεια καθώς όπως υποστήριξε "κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ