ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Restart στον -υφιστάμενο- αντικαπνιστικό νόμο

Ξανθός: Restart στον -υφιστάμενο- αντικαπνιστικό νόμο

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν τα πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Ανδρέας Ξανθός ενημερώνοντας, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την αρμόδια επιτροπή, είπε πως γίνεται ένα restart και ότι ο υφιστάμενος νόμος θα εφαρμοστεί, αλλά χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το θέμα της αύξησης των προστίμων σε περίπτωση παραβίασης του νόμου, καθώς –όπως είπε- οι πολίτες έχουν ήδη επιβαρυνθεί πολύ από τα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Αυτό που χρειάζεται, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό είναι ένας ευρύτερος διυπουργικός συντονισμός, ώστε οι προβλεπόμενες υπηρεσίες π.χ. Διευθύνσεις Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας να προβούν σε συστηματική και μεθοδευμένη παρέμβαση για να δοθεί προτεραιότητα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να ανανεωθεί η θητεία του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Βαγγέλη Καφετζόπουλου με τον Ανδρέα Ξανθό να κάνει λόγο για μηδενισμό της λίστας αναμονής για την ένταξη στα προγράμματα απεξάρτησης. Αναγνώρισε ωστόσο, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παράνομες συνθετικές ουσίες, οι οποίες ευθύνονται για 10 θανάτους μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ