ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ίσως ήταν ο τελευταίος κοινοβουλευτικός άνδρας

Παυλόπουλος για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ίσως ήταν ο τελευταίος κοινοβουλευτικός άνδρας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η πρώτη του παρακαταθήκη ήταν η αφοσίωση στην Δημοκρατία», είπε αναφερόμενος στον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις παρακαταθήκες του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και εξήρε τον ρόλο του στην ελληνική πολιτική ιστορία.

«Η δεύτερη παρακαταταθήκη είναι η αφοσίωση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε και συνέχισε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ίσως ήταν ο τελευταίος κοινοβουλευτικός άνδρας. Ήξερε τι σημαίνει Κοινοβούλιο και το υπηρέτησε μέχρι το τέλος. Υπήρξε κορυφαίος κοινοβουλευτικός ρήτορας που αγόρευε δίχως στόμφο γιατί είχε επιχειρήματα».

Συνεχίζοντας την εκφώνηση του λόγου του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον κ.Μητσοτάκη έναν «πραγματικό ευρωπαίο ηγέτη». «Όχι μόνο όταν δρομολογήθηκε η ένταξη στην ΕΕ αλλά και πριν την δικτατορία. Μετά την μεταπολίτευση δραστηριοποιήθηκε ώστε η πορείας μας στην Ευρώπη να είναι νομοτελειακή -και αυτή ήταν η τρίτη παρακαταθήκη», εξήγησε.

18049819

(ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Η τέταρτη παρακαταθήκη είναι της ενότητας και της ομόνοιας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν απόγονος των Βενιζέλων και γνώριζε το τίμημα του διχασμού. Οφείλουμε και εμείς να εμπνεόμαστε από τις παρακαταθήκες αυτές. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδειξε ότι πραγματικός ηγέτης δεν είναι εκείνος που υψώνει τοίχους αλλά εκείνος που ανοίγει δρόμους», είπε ολοκληρώνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ