ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Μυστική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει εναγωνίως το επόμενο Eurogroup και τις αποφάσεις των ευρωπαίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αμηχανία με τους βουλευτές να εμφανίζονται «μουδιασμένοι» για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, η μυστική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το σώμα για το μπαράζ τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τουσκ και ανέδειξε τη σημασία των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το χρέος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νούμερο ένα στόχο του κυβερνητικού επιτελείου, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες το κλίμα στη συνεδρίαση δεν ήταν και το καλύτερο με την αντιπρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να μην κρύβει την αγωνία και τον προβληματισμό της για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ειδικά αυτές που αφορούν το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Η κ. Χριστοδουλοπούλου φαίνεται να άσκησε κριτική για την κυβερνητική επιλογή να πάει η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή χωρίς να έχουν δοθεί ρητές δεσμεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην Κουμουνδούρου φαίνεται να είναι ψυχρό. Πρόσφατα, άλλωστε, παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, Χάρης Γολέμης. ο κ. Γολέμης που παραιτήθηκε και από τη θέση του υπεύθυνου του Ινστιτούτου Πουλαντζάς, διαφώνησε έντονα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς και ειδικά με την ψήφιση των τελευταίων μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ