ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σπαρακτικό αντίο της Μπακογιάννη στον Μητσοτάκη: Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα (vid)

Το σπαρακτικό αντίο της Μπακογιάννη στον Μητσοτάκη: Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα (vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τρεμάμενη φωνή και εμφανή τη συγκίνησή της, αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Με ένα σύντομο και ιδιαίτερα συγκινητικό επικήδειο η Ντόρα Μπακογιάννη είπε το στερνό αντίο στον πολυαγαπημένο της πατέρα.

Με εμφανή την προσπάθεια της να μην ξεσπάσει σε δάκρυα η κ. Μπακογιάννη καθησύχασε τον πατέρα της ότι τα πάντα στα Χανιά, στον αγαπημένο τόπο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είναι καλά.

«Είχαμε συμφωνήσει και η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα και ο Κυριάκος και εγώ. Δεν ξέρω αν βλέπεις αλλά τα Λευκά Όρη κρατούν ακόμα χιόνι στις κορφές τους. Φέτος είχαμε πολλά νερά και η σοδειά θα είναι καλή. Τα λουλούδια έχουν ανθίσει. Μην ανησυχείς. Είμαστε όλοι εδώ και πρώτα απ' όλα οι φίλοι σου. Όλοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για πολιτική. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε:

«Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου».

«Όταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ήσουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Ήσουν εδώ για όλους μας. Για τη μάνα μου. Για μένα. Για μας.

Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω, γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα. Ίσα να μας βγάλεις πάλι στο ξέφωτο. Σήκω απάνω...», κατέληξε ξεσπώντας σε λυγμούς η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά κάθισε στο σκαμπό της και πλήθος κόσμου έσπευσε να την παρηγορήσει, ανάμεσα τους οι αδελφές της Αλεξάνδρα και Κατερίνα καθώς και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ