ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα ζητήσω την παραίτηση του Τσίπρα

Λεβέντης: Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα ζητήσω την παραίτηση του Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ζήτησε «νέα κυβέρνηση, οικουμενική, τεχνοκρατών», ενώ παράλληλα είπε «όχι» σε πρόωρες εκλογές.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί οι βουλευτές του είναι στα κάγκελα, αφού εξαπατήθηκαν και ψήφισαν το σκληρό πακέτο μέτρων με προοπτική να ρυθμιστεί το χρέος», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «εάν συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Τσίπρα και σχηματισμό νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα στηριχθεί από την παρούσα Βουλή», καθώς, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός τα έκανε μούσκεμα στο θέμα του χρέους, έβαλε τον πήχη ψηλά προκειμένου να ψηφίσουν οι βουλευτές του τα μέτρα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος παρά μόνο μία δήλωση συμπάθειας από τους δανειστές».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Λεβέντης επισήμανε πως «δεν βάζει πλάτη συναίνεσης, θέλει εκλογές. Αυτή η τακτική, όμως, κατέστρεψε την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει αυτός. Μπορεί να μην έχει άδικο, αλλά, προέχει η χώρα. Σαν νέος άνθρωπος, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να αλλάξει το κλίμα μέσα στο κόμμα του. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, οξύνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα με Εξεταστικές και με ευθύνες που έχουν οι πολιτικοί για τα μνημόνια. Όλα αυτά, όμως, οδηγούν στον διχασμό. Πρέπει να μιλήσει η γλώσσα της λογικής. Οι αυτοδυναμίες μοιάζουν με δικτατορίες. Αυτές κατέστρεψαν τη χώρα και ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των αυτοδυναμιών. Η αυτοδυναμία είναι κατάρα για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ