ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οργισμένη απάντηση του Μανώλη Γλέζου για το γράμμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η οργισμένη απάντηση του Μανώλη Γλέζου για το γράμμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
EUROKINISSI

Οργισμένη απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για την επίσκεψη του στο σπίτι της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τα όσα ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα του έδωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Γλέζος με μια σύντομη δήλωση υπό τον τίτλο «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση», στο προσωπικό του ιστολόγιο, δίνει διευκρινίσεις για όσα αναφέρει σχετικά με τον αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη.

«Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Μανώλη Γλέζου.

Από την "παρέα" που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυό.

Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του.

Όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής.

Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου.

Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του Ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μανώλης Γλέζος
1 Ιουνίου 2017»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ