ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικό «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια της Εγνατίας

Εσωκομματικό «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια της Εγνατίας
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Να κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δεσμευόμενος πως κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος, διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018, άρα και στην Εγνατία.

Κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρμόδιο υπουργό, τονίστηκε ότι με το συγκεκριμένο σύστημα, καθιερώνεται η αναλογική χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης άρα και με διαφορετική τιμή. Σε αυτό, φαίνεται να συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης, τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικώς από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες έτσι ώστε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται διαπραγμάτευση για την καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους των όμορών περιοχών. Σε αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ είναι καταρχήν θετικό, θέλει ωστόσο να μελετήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ειδικής αυτής τιμολογιακής πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ