ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις: Ποιο 2060 για το χρέος; Μέχρι τότε δεν θα ζουν ούτε οι δανειστές

Ζουράρις: Ποιο 2060 για το χρέος; Μέχρι τότε δεν θα ζουν ούτε οι δανειστές
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» τη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σημασία η ψήφιση των μέτρων, εφόσον οι δανειστές δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για το ελληνικό χρέος.

Σε ότι αφορά στην επισήμανση ότι οι πιστωτές μας ωθούν να μιλάμε για το 2060, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μεθαύριο, ο υφυπουργός Παιδείας είπε:

"Έχω την εντύπωση ότι το 2060 δεν θα ζουν και αυτοί. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση επιστημονική στη βάση ορισμένων επιστημονικών δομών, που ισχύουν στη συνύπαρξη μεταξύ συστημάτων ισχύος, με το τι θα γίνει το 2060. Μπορεί να πέσει ένα κομήτης του Χάλεϊ στο κεφάλι του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και να μην υπάρχει Νέα Υόρκη. Τι να πω;» και πρόσθεσε:

"Οι δανειστές επιμένουν να μιλούν επί αβέβαιων πραγμάτων για το μέλλον, το οποίο δεν ισχύει ακόμα. Δηλαδή, η καφετζού είναι επιστημονικά ισχυρότερη από αυτήν τη συζήτηση. Ανακυκλώνουμε ακριβώς τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες λένε, παραδείγματος χάρη, θα νικήσουν στο Στάλινγκραντ οι Ρώσοι ή οι Γερμανοί; Τρέχα γύρευε".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ