ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη από τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη από τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φόβους για ήττα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια ήττα της χώρας στην υπόθεση του χρέους, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά και λίγα λεπτά αργότερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησε από τη συζήτηση των εκκρεμών προαπαιτουμένων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κατάλυση της Βουλής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην τοποθέτησή της μίλησε για «απόλυτο εξευτελισμό» του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των βουλευτών –«κ. Τσίπρα είστε ένας κακός πρωθυπουργός», είπε και σχολιάζοντας τις δηλώσεις ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει λύση στο χρέος, σημείωσε πως αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. «Ποιον κοροϊδεύετε;», αναρωτήθηκε. Επιπλέον σημείωσε:

Όσον αφορά το χρέος φοβάμαι ότι θα έχουμε μια ακόμη ήττα της κυβέρνησης. Θα διεκδικήσετε την υλοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup του 2012; θα διεκδικήσετε την επιστροφή από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων; ή θα αρκεστείτε σε διατυπώσεις εάν εφόσον και θα δούμε; στη λογική Σόιμπλε και Λαγκαρντ; γιατί εκεί οδεύετε.

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής συσχετισμών για να επιστρέψει η ελπίδα και χαρακτήρισε «παραμύθια» την έκκληση της κυβέρνησης για συναίνεση «στο και πέντε» και πρόσθεσε:

Τώρα έχετε ένα νέο αφήγημα, αφού σκίσατε τα μνημόνια, κάνατε περήφανους τους συνταξιούχους, υλοποιήσατε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, λέτε ότι τώρα έρχεται η ανάπτυξη, αλλά στα λόγια χτίζετε ανώγεια και κατώγεια, αυτή η κατάντια σας, είστε ανίκανοι να υλοποιήσετε αναπτυξιακή πολιτική, δεν έχετε σχέδιο.

«Δεν θα συμπράξουμε, ψηφίστέ τα μόνοι σας», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ