Αλ. Τσίπρας για την επέτειο σφαγής Διστόμου: Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Ναζί
Με αφορμή την επέτειο των 73 ετών από την σφαγή του Διστόμου, η οποία σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου του 1944, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα μνήμης μέσω twitter.
«Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Ναζί, δεν ξεχνάμε την Ιστορία. Τιμούμε την Αντίσταση, προσηλωμένοι στην Ειρήνη και τη συνεργασία των λαών», έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του.
Η σφαγή του Διστόμου είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν σημειωθεί σε περίοδο πολέμου.
Γυναικόπεδα και ηλικιωμένοι ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς. Η 10η Ιουνίου του 1944 είναι μια από τις ημέρες που έχουν γραφτεί με τα πιο μαύρα χρώματα στην ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία.
ΚΟΣΜΟΣ
Φον ντερ Λάιεν: Είναι πολύ νωρίς για άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν
13:03
ΕΛΛΑΔΑ
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απατή στην Κω – Επιτήδειοι αφαίρεσαν τιμαλφή αξίας 10.000 ευρώ από ηλικιωμένη
12:57
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN Greece: Τα τουριστικά στοιχεία του 2026 μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε
12:46
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings): Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει αρχίσει και βελτιώνεται
12:44
ΚΟΣΜΟΣ