ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος των δανειστών

Βορίδης: Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος των δανειστών
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Η κυβέρνηση θα δεχθεί τα πάντα χωρίς όρους, ούτε αυτόν τον όρο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση», υποστηρίζει, ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο QE».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι «δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους» «κωμικούς λεονταρισμούς», καθώς -όπως ισχυρίζεται- «η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «τον καλύτερο φίλο των δανειστών που κάνει όλα όσα οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έχουν αρνηθεί».

Ερωτηθείς «εάν αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2018», ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι «τα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικά και οι προοπτικές δυσοίωνες».

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος «κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην παίζουν με τη φωτιά», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «τον ενδιαφέρουν οι πράξεις και ο κ. Μοσκοβισί ψηφίζει ό,τι ακριβώς και ο κ. Σόιμπλε».

Μιλώντας για την αδιαλλαξία των δανειστών τονίζει ότι «η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση δεν στηρίζεται στους δανειστές αλλά στην εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι «η γραμμή της ΝΔ είναι πεντακάθαρη, το μήνυμα ξεκάθαρο και μόνο λαϊκίστικη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ