ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: «Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει με ευθύνη καθαρές λύσεις για το χρέος»

Φώφη Γεννηματά: «Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει με ευθύνη καθαρές λύσεις για το χρέος»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει με ευθύνη καθαρές λύσεις για το χρέος, χωρίς αστερίσκους. Τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012, που προέβλεπε απομείωση του χρέους και αποτελεί δέσμευση των εταίρων μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στην περιφερειακή ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιείται σήμερα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Στην συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει το δικαίωμα να παγιδεύσει την χώρα στο διαρκές δίλημμα “λιτότητα ή Grexit”», προσθέτοντας ότι «εμείς από την μεριά μας και από την θέση της αντιπολίτευσης δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια» και εξήγησε: «Έχουμε κάνει διαρκείς επαφές και παρεμβάσεις με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές, που ήδη ασκούν πίεση και στον κ. Σόιμπλε και σε όλους στους συντηρητικούς κύκλους, για τις εμμονές τους».

«Όμως είναι φανερό», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, ότι «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε μέχρι τώρα, ούτε αυτή την προσπάθεια, διότι δεν μπορεί.» Η χώρα όμως, πρόσθεσε, μπορεί, «για αυτό επεξεργαζόμαστε το σχέδιο Ελλάδα, δηλαδή μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση για την διακυβέρνηση του τόπου»

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «πρόκειται για ένα σχέδιο, που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την εθνική γραμμή, δηλαδή το εθνικό σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα και βασίζεται στην ανάπτυξη, στην αλληλεγγύη και στην απασχόληση», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «αυτό είναι το τρίπτυχό μας, με καινοτομία, με εξωστρέφεια, με αποκέντρωση και κοινωνική δικαιοσύνη» Και η Δυτική Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, «μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ