ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊνμάγερ: Ελπίζω να βρεθεί μια κοινή λύση στο Eurogroup

Σταϊνμάγερ: Ελπίζω να βρεθεί μια κοινή λύση στο Eurogroup
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Tρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο» ανέφερε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών ο Γερμανός Πρόεδρος σημείωσε: «Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί».

18089029

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CARSTEN KOALL)

Αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup o κ. Σταϊνμάγερ υπογράμμισε:

«Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν γι’ αυτό και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέστησε σαφές και στη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ