Γαβρόγλου: επανέρχεται ο "Επιτάφιος του Περικλή" στα σχολεία
Επανέρχεται στη διδακτέα ύλη της από τη νέα σχολική χρονιά ο «Επιτάφιος του Περικλή» που είχε αφαιρεθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υποβάθμιση των κλασσικών σπουδών στα σχολεία, ανέφερε ότι ο «Επιτάφιος του Περικλή» επανέρχεται τη σχολική χρονιά 2017-2018.
Έκανε δε, λόγο για fake news σε ότι αφορά τη διδασκαλία της Αντιγόνης και πρόσθεσε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστική και ενδιαφέρουσα η διδασκαλία των αρχαίων.
«Σε όλες στις ευρωπαϊκές χώρες οι κλασσικές σπουδές αυξάνονται, εδώ μειώνονται», ανέφερε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης και μετέφερε τις αντιδράσεις της Εταιρίας Φιλολόγων για υποβάθμισή τους.
Απάντηση Στάρμερ σε Τραμπ: «Πολλά από όσα είπε έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση να μπούμε στο πόλεμο»
16:31
Εγνατία Οδός: Διπλό τροχαίο και παράσυρση πεζού μέσα σε λίγα λεπτά
16:28
Συνελήφθη στο Ηράκλειο 30χρονος για αρπαγή ανήλικης από την Αττική
16:20
Γερουλάνος από συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με σύστημα, οργάνωση και ενότητα
16:13