ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη – αστραπή Σαπέν στην Αθήνα

Επίσκεψη – αστραπή Σαπέν στην Αθήνα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν Reuters/Philippe Wojazer

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, επίσκεψη-αστραπή θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαπέν έρχεται με σκοπό την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που θα επικεντρώνεται στους τομείς της Οικονομίας και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, το πρωτοκόλλο θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ενίσχυση του ελληνογαλλικού άξονα ο οποίος βάζει στο περιθώριο την Task Force που ελέγχεται από το Βερολίνο.

Η Γαλλία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και η συνδρομή του Γάλλου πρόεδρου, Φρανσουά Ολάντ, ήταν καθοριστικής σημασίας.

Άλλωστε, η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε ουσιαστικό, αφού αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να υπογραφεί ένα μεγάλο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση των Γερμανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ