Στην επιτροπή πόθεν έσχες η δήλωση Μητσοτάκη για το διάστημα που ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του
Στο επίκεντρο της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής βρέθηκε η αγορά του «σπιτιού του Βολταίρου» στο Παρίσι από την Μαρέβα Μητσοτάκη.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει για το ακριβές χρονικό διάστημα που ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του, ώστε να φανεί αν έπρεπε να συμπεριληφθούν οι οικονομικές της δραστηριότητες στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από την άλλη πλευρά, βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι ήταν σύννομη η πράξη του προέδρου της ΝΔ να μην συμπεριλάβει τις δραστηριότητες της συζύγου του στο πόθεν έσχες για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση.
Για το θέμα αυτό είχε ερωτηθεί ανώτατος δικαστικός που μετέχει στην επιτροπή πόθεν έσχες ως εκπρόσωπος του ΣτΕ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε πως βάσει του νόμου, για όσο διάστημα οι πολιτικοί βρίσκονται σε διάσταση δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στη δήλωση την περιουσιακή κατάσταση του/της εν διαστάσει συζύγου.
SPONSORED
Τουρκικό σκάφος δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Κριμαίας – Ένας νεκρός και 4 τραυματίες
23:12
Νέο αδιέξοδο στην Ουκρανία: Το διπλωματικό «παιχνίδι» Πούτιν - Ζελένσκι με στόχο τον Τραμπ
23:00
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-58: Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών
22:49
Ο Λίβανος καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας
22:44