ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις για τις υπέρογκες αμοιβές στο Ερρίκος Ντυνάν

Αποκαλύψεις για τις υπέρογκες αμοιβές στο Ερρίκος Ντυνάν
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ίλιγγο προκαλούν οι υπέρογκες αμοιβές που δίνονταν στο Ερρίκος Ντυνάν επί προεδρίας Ανδρέα Μαρτίνη. Η παραδοχή του ιδίου στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ότι υπήρξε γιατρός με αποδοχές που άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ έφερε στα χείλη των βουλευτών το ερώτημα: «με αυτά τα χρήματα που δίνονταν, πώς να μην πέσει έξω το νοσοκομείο;».

Ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης που κατέθεσε για τρίτη φορά στην εξεταστική επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Βλάχου από τη ΝΔ, παραδέχθηκε ακόμη, ότι η υπεύθυνη λογιστηρίου που αργότερα προήχθη σε γενική διευθύντρια λάμβανε αμοιβή ύψους 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ το 2010 πήρε στα χέρια της και μπόνους 85.000 ευρώ.

«Υπήρχαν τέτοιοι μισθοί, οι οποίοι ήταν ανάλογοι με τον ανταγωνισμό και εν πάση περιπτώσει για τα έτη που μιλάτε ήταν εισήγηση του μάνατζερ του νοσοκομείου», σχολίασε ο κ. Μαρτίνης θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στο σημείο μάλιστα, αυτό άφησε αιχμές κατά του εισαγγελέα κ. Τσιρώνη ότι δεν κάλεσε ποτέ για κατάθεση τον μάνατζερ του νοσοκομείου, ενώ ο ίδιος προφυλακίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ