ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη η απάντηση Λοβέρδου σε όσα υποστήριξε ο Μαρτίνης στη Βουλή

Την Τρίτη η απάντηση Λοβέρδου σε όσα υποστήριξε ο Μαρτίνης στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επόμενη Τρίτη, όπως όλα δείχνουν, θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το αίτημά του να κληθεί να καταθέσει για να απαντήσει σε όσα ανυπόστατα ισχυρίστηκε ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης έγινε δεκτό, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης θα συνεννοηθεί με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη που επίσης ζήτησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του στη Βουλή προανήγγειλε αποκαλύψεις, λέγοντας πως όταν καταθέσει κάποιοι θα τρέξουν να κρυφτούν. Το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχει και σε άλλη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαβιβάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή.

Στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάκος, δικαστικός επιμελητής στον πλειστηριασμό για την αξία του Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών υποστήριξε πως οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που τέθηκαν σε πλειστηριασμό προέκυψαν από συμβολαιογράφο.

Σημείωσε ότι για την αξία των άυλων αντικειμένων δεν ζήτησε έκθεση από εκτιμητή- πραγματογνώμονα, ενώ σε ότι αφορά στην κινητή περιουσία είπε ότι αποτιμήθηκε στα 3,6 εκατ. ευρώ επειδή ήταν σε πλασματικό ενέχυρο. Για τα ειδικά περιουσιακά στοιχεία, ανέφερε ότι βασίστηκε στο τίμημα που του συνέστησε ο δικηγόρος της τράπεζας.

Στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε και ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημείωσε ότι για την οικονομική κατάσταση του Ερρίκος Ντυνάν, πριν καν ξεκινήσει η αντιδικία με την τράπεζα Μαρφίν, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η διοίκηση του Ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ