ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για συμβασιούχους: Φταίνε οι προηγούμενοι

Τζανακόπουλος για συμβασιούχους: Φταίνε οι προηγούμενοι
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους στο δημόσιο, επέρριψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Στην παρέμβασή του μίλησε για μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων που έφερε σε κατάσταση ομηρίας πολλούς εργαζόμενους και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να δει με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί την κατάσταση στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε τους εργαζόμενους όμηρους, ούτε όμως και να επιτρέψει τη συνέχιση ενός καθεστώτος που έδινε υπηρεσίες σε εργολάβους με μεγάλο κόστος για το ελληνικό δημόσιο», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου ότι πριν από 1,5 μήνα η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε προτείνει στην υπουργό Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, να φέρει το θέμα στη Βουλή για συζήτηση με τα κόμματα και εκείνη αρνήθηκε και υπαινίχθηκε μονιμοποιήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ