ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι καυγάδες στη Βουλή για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

Νέοι καυγάδες στη Βουλή για τις νέες τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών απασχόλησε ακόμη μια συνεδρίαση της Βουλής, ύστερα από επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το άλυτο ζήτημα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έστειλε εκ νέου μήνυμα στο ΕΣΡ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου 4339 και την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας να εκπέμπουν με την τυπική και την υψηλής ευκρίνειας τεχνολογία, κατηγορώντας τον κ. Παππά ότι επιχειρεί να περιορίσει τον αριθμό των αδειών.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή, την γνωμοδότηση του ΕΣΡ επί του κειμένου της προσφάτως ψηφισθείσας τροπολογίας, «διότι είναι υποχρεωμένος βάσει του νόμου να την έχει ζητήσει».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση δημιουργεί όρους ασφυξίας στο ΕΣΡ, αφού δεν επιλύει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Βεβαίως και θα παραλάβετε την αλληλογραφία με το ΕΣΡ» είπε ο υπουργός, υπογράμμισε όμως ότι η Βουλή είναι εκείνη που νομοθετεί κι όχι οι Ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν έχουν αρμοδιότητα να αποφαίνονται για την συνταγματικότητα των διατάξεων.

«Ορισμένοι βλέπω ότι φλερτάρουν με αυτό το ενδεχόμενο», είπε με νόημα ο κ. Παππάς και υπενθύμισε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης στο ΣτΕ για να σχολιάσει: «Συνεπώς θέλω και να ελπίζω και να πιστεύω ότι αυτά δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ