ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαψεύδει το Μαξίμου για το χάκινγκ

Το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαψεύδει το Μαξίμου για το χάκινγκ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαψεύδει τα όσα δήλωνε το Μαξίμου για τα προβλήματα στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Το υπουργείο κάνει λόγο για προσπάθεια «αγνώστων» να παραβιάσουν την ιστοσελίδα, ενώ νωρίτερα το Μαξίμου επεσήμανε πως δεν ήταν χάκερ πίσω από τα προβλήματα.

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Ακόμη, σημείωσε ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Το χρονικό του χάκινγκ

Μια ομάδα Τούρκων χάκερ ισχυρίστηκε ότι «έριξε» την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (primeminister.gr), η οποία για κάποιες ώρες ήταν εκτός λειτουργίας.

Οι Τούρκοι χάκερ με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Twitter τόνισαν ότι χάκαραν την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ως απάντηση στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής εντός της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται Aslan Neferler Tim και η οποία έγραψε το εξής: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κάνεις να χάσουμε την υπομονή μας». Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, λένε ότι η Αγιά Σοφιά είναι δική τους.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, διέψευσαν ότι χάκερ βρίσκονται πίσω από το πρόβλημα στη σελίδα, λέγοντας ότι αυτή είναι μη διαθέσιμη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, το οποίο και θα αποκατασταθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ