ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Βενιζέλου στον Τσίπρα

Επίκαιρη ερώτηση Βενιζέλου στον Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κρίσιμο και συνάμα λεπτό ζήτημα για πολλά κράτη αλλά κυρίως για την Κύπρο και την Ελλάδα συνιστά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και στο πλαίσιο αυτό καλεί τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει με σαφήνεια την ελληνική θέση.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή μετά και την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως ανεξαρτήτως του χειρισμού ως προς τη διατύπωση και το νόημα της απάντησης του, γύρω από τόσο σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή σαφήνεια, καθώς αυτό διασφαλίζει τόσο το αρραγές μέτωπο Ελλάδας- Κύπρου, όσο και το καλό επίπεδο σχέσεων με την Τουρκία, χωρίς παρεξηγήσεις για τις εθνικές μας θέσεις.

«Η θέση που διατυπώνει (σ.σ. ο πρωθυπουργός) είναι ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του ανοίγματος (έναρξης διαδικασίας) κεφαλαίων, αλλά όχι υπέρ του βιαστικού κλεισίματος τους ("όχι για να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι") καθώς πρέπει να " συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι "», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ