ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης στη Βουλή για επίδομα θέρμανσης και ληξιπρόθεσμα

Αλεξιάδης στη Βουλή για επίδομα θέρμανσης και ληξιπρόθεσμα
Eurokinissi/Mπόλαρη Τατιάνα

Δεν θα επιβάλλουμε την πολιτική μας με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα και την κομματική πειθαρχία, λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης, μια ημέρα μετά την παραίτηση Σακελλαρίδη και τις διαγραφές Παναγούλη και Νικολόπουλου. 

Στα 105 εκατομμύρια ευρώ θα κυμανθεί φέτος το ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τον Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ωρολογιακή ανενεργή βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 82 δις ευρώ.

Στο ερώτημα του Ηλία Καματερού από τον ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχει ελπίδα, αφού «ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις 100, ούτε τις 12 δόσεις», ο Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε πως με τα μέτρα που λαμβάνονται οι πολίτες διευκολύνονται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους. Σχολίασε δε, πως αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία και τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μία ημέρα πάντως, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τις διαγραφές Παναγούλη – Νικολόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει την πολιτική της με κομματική πειθαρχία και τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα, αλλά με διάλογο και συνεννόηση.

«Ελπίζουμε πως για ό,τι κάνουμε έχουμε το λαό δίπλα μας, γιατί αν δεν έχουμε τη λαϊκή συναίνεση, είτε περνούν τα μέτρα στη βουλή είτε όχι, θα έχουν κοντά ποδάρια, δεν θα επιβάλλουμε την πολιτική μας με ΜΑΤ στο Σύνταγμα και κομματική πειθαρχία», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ