ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όργιο κακοδιαχείρισης και κατάχρησης στο «Ντυνάν» καταλογίζει στον Μαρτίνη ο Λιαρόπουλος

Όργιο κακοδιαχείρισης και κατάχρησης στο «Ντυνάν» καταλογίζει στον Μαρτίνη ο Λιαρόπουλος
EUROKINISSI/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Καίει» τον προφυλακισμένο πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του συμβούλου διαχείρισης Λυκούργου Λιαρόπουλου, που είχε αναλάβει καθήκοντα σε οικονομικά και εργασιακά θέματα.

Ο κ. Λιαρόπουλος καταλόγισε στον Ανδρέα Μαρτίνη όργιο κακοδιαχείρισης και κατάχρησης στο Ερρίκος Ντυνάν το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος, κάνοντας λόγο για ενός ανδρός αρχή που δεν ήταν σύμφωνη με τον κοινωφελή χαρακτήρα του νοσοκομείου.

«Ήταν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης που έφθασε στην κατάχρηση, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του», είπε, ενώ επιβεβαίωσε όργιο προσλήψεων αλλά και «περίεργα» και «ακριβά» δώρα προς τρίτους. Σύμφωνα με τον Λυκούργο Λιαρόπουλο που συνήψε σύμβαση με το νοσοκομείο το Νοέμβριο του 2011, το κόστος από τα δωρεάν νοσήλια άγγιξε εκείνη την περίοδο τα 23 εκατ. ευρώ. Δήλωσε δε, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανοίξουν οι δικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο Λυκούργος Λιαρόπουλος τόνισε ότι διαπίστωσε κατά τη διάρκεια του έργου του, αριθμό αργόμισθων, για τους οποίους είχε προτείνει την απομάκρυνσή τους. Μεταξύ αυτών, όπως κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο Ανδρέας Τσούνης, οδοντίατρος που προσλήφθηκε για υπηρεσίες επιστημονικού συμβούλου, έναντι μηνιαίας αμοιβής 2.500 ευρώ. Ένταση προκλήθηκε όταν ο Γιάννης Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) ρώτησε αν ο συγκεκριμένος είναι σύζυγος της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου παρενέβη και με έντονο ύφος άφησε να εννοηθεί πως οι συγκεκριμένες αναφορές υποκρύπτουν σκοπιμότητα, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει θέμα αργομισθίας. «Όσο κι αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με την κ. Γεννηματά και όποιες μεθόδους κι αν χρησιμοποιεί, αυτό δεν πρόκειται να γίνει», σχολίασε.

Η εξεταστική επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε, 3μηνη παράταση των εργασιών της έως τις 21 Οκτωβρίου, σύνταξη πορίσματος με επιμέρους υπομνήματα για κάθε υπόθεση. Στα χέρια των μελών της έφθασε, όπως είπε ο πρόεδρος της Αντώνης Μπαλωμενάκης, και νέα δικογραφία για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ