ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος η Προανακριτική για τον Παπαντωνίου - Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος

Τέλος η Προανακριτική για τον Παπαντωνίου - Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος
EUROKINISSI

Αυλαία έριξε η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων του Γιάννου Παπαντωνίου στη σύναψη σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η πλειοψηφία και αποτελείται από τρεις μόνον παραγράφους, ο φάκελος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη ώστε να δικαστεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκε η αναρμοδιότητα της επιτροπής να ασχοληθεί με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ για το αδίκημα της απιστίας, που επίσης έχει αποδοθεί στο Γιάννο Παπαντωνίου, όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι έχει παραγραφεί.

Βουλευτές της ΝΔ υπογράμμιζαν πως το κόμμα τους, παρά τις υψηλές προσδοκίες με τις οποίες είχε περιβάλλει το έργο της επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας, είχε εκφράσει νομικές και συνταγματικές επιφυλάξεις. Όπως είπαν, στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε μια λογική παραπλάνησης και δημιουργίας υπερβολικών εντυπώσεων.

Από την πλευρά του το Ποτάμι, επέμεινε στη συνέχιση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση για την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, λόγω αναρμοδιότητας, αντιβαίνει στο Σύνταγμα και πάσχει νομικά και δικονομικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ