Σταθάκης: Η πρόταση για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή
Την εκτίμηση ότι η πρόταση της κυβέρνησης στους συμβασιούχους της ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι «η καλύτερη δυνατή και τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ», εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
«Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» τόνισε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και διαβεβαίωσε ότι μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις δουλειές τους.
«Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί» υπογράμμισε.
Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, καθώς ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός με βάση τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% ανακύκλωση στην πηγή και 50% διαχείριση.
Τέλος συμπλήρωσε ότι για τα 12 από τα 13 περιφερειακά σχέδια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και προχωρούν ενώ έχουν γίνει μεγάλα βήματα και για τα στερεά απόβλητα.
Πότε ξεκινά η καταβολή συντάξεων του Οκτωβρίου - Αναλυτικά ανά ταμείο
06:00
Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την καταβολή, τον συμψηφισμό και το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων
05:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Αναλυτικά τα κριτήρια για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2026
03:00