ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος για το «ναι» Ραγκούση στη Γεννηματά - Τον διέγραψαν από την Ώρα Αποφάσεων

Εμφύλιος για το «ναι» Ραγκούση στη Γεννηματά - Τον διέγραψαν από την Ώρα Αποφάσεων
EUROKINISSI

Ένα απίστευτο αλαλούμ προκλήθηκε με την απόφαση του Γιάννη Ραγκούση να αποδεχθεί την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς όπως φαίνεται δεν ήταν μία απόφαση που βρήκε ένθερμους υποστηρικτές μέσα στην πολιτική πρωτοβουλία στην οποία μετέχει, την Ώρα Αποφάσεων. 

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, o Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει:

«'Ακουσα με προσοχή τις σωστές και σημαντικές προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη δημιουργία νέου, ενωμένου, προοδευτικού φορέα. Είναι ευρύτατα γνωστό ότι επιδιώκω την επικράτηση σχεδόν των ίδιων προτάσεων. Μόλις ανακοίνωσα στους οργανωτές του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι αποδέχομαι την πρόσκληση που παρέλαβα ως ιδρυτικό μέλος της "Ώρας Αποφάσεων" για να παραστώ και να μιλήσω».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος μέσω πάλι Facebook έκανε γνωστό πως αυτή η απόφασή του προκάλεσε τεράστιο θέμα στην πρωτοβουλία Ώρα Αποφάσεων όπου ουσιαστικά ανακοίνωσαν τη διαγραφή του.

Στην ανακοίνωση που επικαλείται ο κ. Ραγκούσης αναφέρεται πως με την απόφασή του να παραστεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ διαφοροποιείται από τις αποφάσεις της πολιτικής πρωτοβουλίας και πλέον οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Συγκεκριμένα ο ίδιος στην νέα ανάρτησή του ξεκινάει με τη φράση

"αν θέλετε το πιστεύετε. Επειδή είπα ότι θα μιλήσω στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ - μετά τις ανακοινώσεις της Φ.Γεννηματά που ταυτίζονται με τις αποφάσεις της Ώρας Αποφάσεων - εκδόθηκε η ακόλουθη απίστευτη - και νομίζω όχι πολύ προοδευτική - ανακοίνωση".

Και παραθέτει την ανακοίνωση της Ώρας Αποφάσεων:

"Η Ώρα Αποφάσεων έχει συγκεκριμένες θέσεις, εκφράζεται ενιαία και τοποθετείται συλλογικά.
Ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να διαφοροποιηθεί. Η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο της ΔΗΣΥ είναι φυσικά σεβαστή σε προσωπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διέρρηξε τη συλλογική μας λειτουργία προσπαθώντας να προκαταλάβει αποφάσεις.
Οι δρόμοι μας χώρισαν.
Οι Ιδρυτές της Ώρας Αποφάσεων
Γιάννης Δατσέρης , Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης."
Υ.Γ. Ναι. Μιλούμε για το ίδιο Συνέδριο που μιλά ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι ακόμη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ