Μητσοτάκης: Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει ανάγκη ανθρώπους που να εκτιμούν την αξία του
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Θεατρικού Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σταμάτη Φασουλή.
«Οι δύο σπουδαίοι αυτοί άνθρωποι των τεχνών, έχουν τιμηθεί με τις ύψιστες διακρίσεις του τόπου μας, εργάζονται χωρίς μισθό σήμερα για το Μουσείο. Ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με δέσμευση της προσωπικής τους περιουσίας και 20 μήνες φυλάκιση ο καθένας για τα χρέη του Μουσείου, ελλείψει χρηματοδότησης.
Με άλλα λόγια, προσωπικότητες που προσφέρουν εθελοντικά σε ένα Μουσείο που φημίζεται για την πλούσια αρχειακή κληρονομιά και το ερευνητικό του έργο για το θέατρο και τον πολιτισμό, τιμωρούνται από το κράτος για κάτι που δεν ευθύνονται», σχολίασε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα δεν περιορίζεται σε αυτό το παράδειγμα, το παραδέχεται άλλωστε δημόσια και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού.Αντί να επιβραβεύουμε προσωπικές και ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες ανάδειξης του πολιτισμού τις τιμωρούμε. Το κράτος δημιουργεί όσα αντικίνητρα χρειάζονται για ανθρώπους με πολύτιμη εμπειρία ετών να απέχουν από τη προσφορά στη κοινωνία. Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει ανάγκη ανθρώπους που να εκτιμούν την αξία του».
SPONSORED
Τα ευρήματα στα δύο σπίτια του 37χρονου Παλαιστίνιου - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
14:07
Εύβοια: «Από περιοχή που έχει δώσει μέχρι 5,5 Ρίχτερ» - Τι λένε οι σεισμολόγοι για την τριπλή δόνηση
13:55
Από τις «Στενές Επαφές» στο Disclosure Day: Η «επίκαιρη» θεωρία συνωμοσίας του Σπίλμπεργκ
13:37
Βίντεο - ντοκουμέντο: Μέσα στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος στα Πατήσια - Τι βρέθηκε
13:17