ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Δεν είστε τρολ αλλά πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Δεν είστε τρολ αλλά πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εμφανίστηκε κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα γίνει ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ιστορία,που θα ζητά επί τέσσερα χρόνια εκλογές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι βλέποντας τον κ. Μητσοτάκη να αγορεύει, θυμήθηκε τον μπακαλόγατο με τον Χατζηχρήστο «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» και τον κατηγόρησε για «αριθμητική του μπακαλόγατου».

«Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα της κυβέρνησης. Θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είναι να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες προσφέροντας αμνησία και θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματά σας για να λιβανίζουν την πολιτική σας», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens που κατέληγαν στα ταμεία των χρεοκοπημένων κομμάτων σας, να αξιοποιείς τη θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια δανεικά και αγύριστα, να μετατρέπεις το κόμμα στου σε βραχίονα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ σχολιάζοντας ότι: «ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά».

Απαντώντας στην κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους», απάντησε, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» και προσέθεσε:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. Δεν είναι ανεπάγγελτοι και δεν θα χαθούν. Αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε».

Δεν είστε τρολ κ. Μητσοτάκη, είστε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Δεν είστε τρολ κ. Μητσοτάκη, είστε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε 15 λεπτά της ομιλίας του σχολιάζοντας τα όσα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε τα πρώτα 15 λεπτά της ομιλίας του στα tweets κ. Καμμένου και στις αναρτήσεις του κ. Πολάκη στο Facebook. Προκαλέσατε μια συζήτηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας, σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, ότι «κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση, ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι στο 6%.

Είπατε ότι χάσαμε 5- 0 αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ

«Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι χάσαμε πέντε- μηδέν αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε εμείς θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ενώ στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την έρευνα, επισήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ