ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική επανάσταση

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική επανάσταση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησία διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είδε την διακυβέρνηση της χώρας σαν σχολική εκδρομή: «Ωραίες ατάκες και καζούρα, για τους αντιπάλους», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης ο κύριος Θεοδωράκης είπε «Τα κατορθώματά σας στην εργασία: όλοι δουλεύουν 7 μήνες τον χρόνο για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για ποιο δημόσιο τόσοι φόροι; Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην κοινωνική προστασία, την υγεία, τις ψηφιακές υποδομές, την εκπαίδευση. Το μέγεθος του δημοσίου, η υπερφορολόγηση και ο κρατισμός είναι τέτοιος που η ελληνική οικονομία θεωρείται διεθνώς "ανελεύθερη". Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη: Η ασυλία που δίνεται στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια είναι ο αριστερός φερετζές σας».

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να σχολιάσει την δραστηριότητα του Πάνου Καμμένου και του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «οι χυδαίες γραβάτες του κ. Καμμένου και οι υβριστικές μαντινάδες του κ. Πολάκη δεν είναι ατύχημα, αλλά μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόνισε: «Η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα! Σας άκουγα κ.Τσίπρα στον ΣΕΒ να λέτε: "να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις", "να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές"... Σε ποιους απευθύνεστε; Στη μισή κοινωνία που αποκαλούσατε προδότες; Εκτός αν μιλάγατε στους υπουργούς σας; Στον κ. Καμμένο, και τον κ.Πολάκη... Όμως οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος για να γιορτάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι υβριστικές, δήθεν μαντινάδες, του κ. Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Με τη αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, τους φανατικούς, τους ακραίους, να τους πουν: "Σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μου προνόμια. Δες πόσο αντισυστημικός είμαι».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επίσημανε ότι «θέλουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά. Όχι μπροστά αριστερά, ούτε μπροστά δεξιά. Λύσεις που μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο». Χρησιμοποιώντας τον όρο «προοδευτική επανάσταση». Συγκεκριμένε έιπε: «Η χώρα πρέπει να αρχίσει να δίνει τις σωστές μάχες. Να πάψουμε να κυνηγάμε την ουρά μας, να μην εξαντλούμε τις δυνάμεις μας παρακαλώντας απλώς για την επόμενη δόση. Σχέδιο, αυτογνωσία και ευθύνη. Να σεβαστούμε τους αγώνες των ανθρώπων της παραγωγής. Να διδαχθούμε από τις νίκες τους! Όλες αυτές οι μικρές επαναστάσεις μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παραγράφουμε σχεδόν αδιακρίτως αδικήματα. Παράλληλα αφήνουμε ολόκληρες γειτονιές στο έλεος των συμμοριών. Είναι μια παλιά ιστορία που δεν αφορά μόνο τα χρόνια σας. Αλλά με εσάς δεν είναι μόνο ανικανότητα, υπάρχει και μια κουτοπόνηρη αντίληψη. Η ασυλία που δίνεται στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στα Πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια. Αυτός είναι ο αριστερός φερετζές σας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ