ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία εξεταστικής επιτροπής στο ΕΣΡ

Διαμαρτυρία εξεταστικής επιτροπής στο ΕΣΡ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυσαρέσκεια για τη μη προβολή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία από ορισμένα ΜΜΕ, εκφράζουν τα μέλη της με το ΕΣΡ απαντώντας στη σχετική επιστολή να αναφέρει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη κρίση του δημοσιογράφου αν θα μεταδοθεί ή όχι η είδηση, αλλά και ότι δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι η μη μετάδοση της είδησης ισοδυναμεί με απόκρυψη και πρότεινε να αποσταλεί και νέα επιστολή προς το ΕΣΡ στην οποία θα κατονομάζονται ΜΜΕ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη μετάδοση των ειδήσεων. «Ποια είδηση βγάλαμε από τις συνεδριάσεις;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Βλάχος από τη ΝΔ, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε πως είναι στην ευχέρεια του δημοσιογράφου να αξιολογεί τις ειδήσεις. «Κάποιοι εδώ μέσα θέλουν να υπάρχει η Πράβδα...», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Να την χαίρεστε τη Σοβιετική Δημοκρατία, δεν την θέλουμε».

Από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε «υπερβολικό» να ζητηθεί από το ΕΣΡ να ελέγξει πως αξιολογούν τα κανάλια τις ειδήσεις κι αν αυτό που μεταδίδεται είναι σημαντικό ή όχι. «Υπάρχουν ΜΜΕ που έχουν πάρει χορηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ και είναι φυσικό να μην προβάλλουν ειδήσεις που δεν τους συμφέρουν», είπε από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Να καταγγελθεί το ΕΣΡ, ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Στη συνεδρίαση τέθηκε από τον βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη και θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1» που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας στη Βουλή, ένα 24ωρο νωρίτερα, αλλά απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσες υποθέσεις ερευνώνται στην Δικαιοσύνη δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο εξεταστικής, εδώ υπάρχει υποκρισία...», είπε και έφερε ως παράδειγμα την Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία. «Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και δεν μπορεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή», σχολίασε ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση καταθέτει ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης που το 2014 ανέλαβε προσωρινός αντιπρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν». Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, είπε ότι βρήκε χρέος 300 εκατ. ευρώ και το νοσοκομείο έτοιμο να κλείσει. Εξέφρασε ακόμη, την ικανοποίησή του για την πώληση του νοσοκομείου, καθώς –όπως είπε- σώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ