ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μεϊμαράκης: Αδίστακτη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση

Β. Μεϊμαράκης: Αδίστακτη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αδίστακτη πολιτική απάτη» καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που παρενέβη στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μεταλλάχθηκε σε μνημονιακότερο των μνημονιακών και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ έβαλε μεν πλάτη το καλοκαίρι για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά τα μέτρα φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό οι βουλευτές του θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

«Βάλαμε πλάτη το καλοκαίρι για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά να τελειώνει το παραμύθι ότι εμείς ψηφίσαμε μνημόνιο, εμείς ψηφίσαμε πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα, τα μέτρα είναι δικά σας και φέρουν τη δική σας υπογραφή και τώρα ψηφίστε τα μόνοι σας», είπε και πρόσθεσε: «Το λάδι που συντηρεί το καντήλι της Αριστεράς του τίποτα τελειώνει».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι από τη στιγμή που υπέγραψε τη συμφωνία άρχισε να υπόσχεται ισοδύναμα, που αποδείχθηκε πως ήταν ψέματα.

«Η πολιτική σας απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται, λέγατε για το φόρο εισοδήματος, ότι θα μειωνόταν και ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργείτο, αλλά μια εβδομάδα μετά τις εκλογές άρχισαν να έρχονται οι αυξήσεις, πηγαίνοντας στο βρόντο ό,τι μοίραζε προεκλογικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όλα όσα είχε πει ο Τσίπρας ήταν ένα ψέμα. Για αυτό κάνατε τώρα εκλογές, για να μην γνωρίζει ο κόσμος τι είχατε ψηφίσει ως κατεπείγον μέσα στον Αύγουστο».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε πως «έρχονται κι άλλα, τα οποία θα είναι πολύ χειρότερα» και αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και τις δηλώσεις Σταθάκη, είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Να μην τολμήσουν να παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds. Η ΝΔ είναι κάθετα αντίθεση σε αυτό».

Χαρακτήρισε «φιάσκο» την ρύθμιση για τις 100 δόσεις και ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες των δύο υπουργών, καλώντας εκείνον με το αδήλωτο 1 εκατ ευρώ να βγει και να το πει: «Τι γίνεται με αυτό το πόθεν έσχες; Αφήνετε σκιά σε όλους τους υπουργούς; Δεν πρέπει να πει αυτός που είναι, «είμαι εγώ» και να τελειώνουμε; Δεν είναι κουίζ, δεν βοηθάνε αυτά στον πολιτικό διάλογο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ