ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης προς ΝΔ-ΔΗΣΥ: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Βούτσης προς ΝΔ-ΔΗΣΥ: Αναλάβετε τις ευθύνες σας
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μήνυμα σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην υπόθεση Παπαντωνίου έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού στηλίτευσε την απουσία του πρώην υπουργού από τη σημερινή συζήτηση για να δώσει εξηγήσεις, επιτέθηκε στα δύο κόμματα ότι δεν αιστάνθηκαν την ανάγκη να απολογηθούν για τις ευθύνες στους στο σκάνδαλο αυτό και τον κίνδυνο παραγραφής. «Πάρτε την ευθύνη σας», είπε.

Στην παρεμβασή του επεσήμανε πως «το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει το σήμα στην Δικαιοσύνη ότι είναι αποφασισμένο να αποκαθαρθεί, προκειμένου εκείνη να κινητοποιηθεί» και σχολιάζοντας όσα ακούστηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, είπε πως ήταν καθήκον της Βουλής να αναζητήσει τις ευθύνες του σκανδάλου των εξοπλιστικών, που συνέβαλλαν στην διόγκωση του χρέους.

«Η Βουλή δε νοείται να είναι τυφλή, κουφή και σιωπηλή» είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να είναι στα μανταλάκια, γιατί υπάρχει πλήθος δικογραφιών που έχουν καθυστερήσει να αποσταλούν στο Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ωστόσο, πως όσα λέει δεν συνιστούν επίθεση στη Δικαιοσύνη, καθώς πολλές φορές δεν βοηθήθηκε από το πολιτικό σύστημα στην συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ