ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφει ο «φάκελος» Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη - Θα δικαστεί ως απλός πολίτης

Επιστρέφει ο «φάκελος» Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη - Θα δικαστεί ως απλός πολίτης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου στον αρμόδιο εισαγγελέα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής, ώστε να δικαστεί ως απλός πολίτης, ψήφισαν 202 βουλευτές. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη.

Στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής, 32 βουλευτές ζήτησαν με την ψήφο τους να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, δηλαδή να παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Υπέρ της άποψης αυτής τάχθηκε το Ποτάμι. Με tweet του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει: «Υγεία, εργολαβίες, εξοπλισμοί: ο κόσμος πρέπει να μάθει για τα λεφτά που χάθηκαν εκεί. #ToPotami υπερψηφίζει την παραπομπή Παπαντωνίου». Με νέο του tweet σχολίασε πως «Ο κ. Τσίπρας τα έριξε στους αντιπάλους του για τον Παπαντωνίου & μετά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την μη παραπομπή του. Πόση υποκρισία πια».

Συνολικά ψήφισαν, 240 βουλευτές μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Σε ότι αφορά στο αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου, 205 βουλευτές συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, λόγω εξάλειψης του αξιόποινου. Σε ότι αφορά στο αδίκημα αυτό, 27 βουλευτές διαφώνησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ