ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: «Πολιτική ανοησία της ΝΔ να ζητά εξεταστική για το Noor 1»

Τζανακόπουλος: «Πολιτική ανοησία της ΝΔ να ζητά εξεταστική για το Noor 1»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολιτική ανοησία για το θέμα του Noor1 καταλόγισε στη ΝΔ η οποία ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ερωτηθείς πως χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του πλοίου Noor1, είπε «θα μπορούσα να σας πως ότι εκτός από αντιπερισπασμός είναι ανοησία της ΝΔ, καθώς πρόκειται για υπόθεση διογκωμένη από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει αυτό το ατόπημα να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερθείς στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε, πως μετά το Eurogroup κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη, ότι η δεν υπάρχει φως στο τούνελ, συμπλήρωσε δε, «όταν ήρθε η συμφωνία που βάζει τις βάσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και έπρεπε να βρει άλλο αφήγημα και βρήκε το Noor 1».

Ειδικά για τις εξεταστικές επιτροπές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε η κυβέρνηση λέει ναι στις εξεταστικές για σοβαρές υποθέσεις όχι στις ανοησίες. «Να κάνουμε εξεταστική για ποιο αδίκημα που έχει τελεστεί σύμφωνα με τον Μητσοτάκη» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε «όταν υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της υγείας, όταν έχουμε ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων βεβαίως θα προχωρήσουμε σε εξεταστικές και σε προανακριτικές αλλά δεν θα μπούμε σε μια πολιτική ανοησία που πρόκειται και για ένα μιντιακό κατασκεύασμα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Για το σκέλος της διαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε «όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση δεν προκαλέσαμε αντιπερισπασμούς. Ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα. Στόχος μας ήταν να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς τη νομοθέτηση νέων μέτρων , όμως η αδιάλλακτη θέση του ΔΝΤ- που απέκτησε ένα ιδιότυπο βέτο μετά την επιμονή της Γερμανίας να παραμείνει στο πρόγραμμα- μας οδήγησε σε μια διαπραγμάτευση (με το Ταμείο), που ναι μεν δεν πήραμε όλα όσα ζητούσε αλλά πήραμε περιοριστικά μέτρα. Πάντως καταφέραμε να πάρουμε και μέτρα επέκτασης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας. Για το πρωτογενές πλεόνασμά στο 3,5% που έχει συμφωνηθεί, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως όταν πιαστεί ο στόχος θα αλλάξει το μείγμα της πολιτικής.

Για το χρέος είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια για ρύθμιση του (χρέους) επιτυγχάνοντας χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πάντως μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι όλα κρίνονται από τη στάση των αγορών,«οι επενδυτές εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τελικά αυτοί είναι που θα κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ