ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παππά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών

Μήνυμα Παππά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Πολύ λίγα περιθώρια» για θεματικές άδειες αφήνει η απόφαση του ΕΣΡ να δοθούν επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά που έστειλε παράλληλα, μήνυμα σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για όσα έλεγε περί απεριόριστου αριθμού αδειών, υπογραμμίζοντας πως όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία ο αριθμός των εργαζομένων να ανέλθει σε 2800.

«Θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα σε όσους έβαλαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα γιατί έχουν αρχίσει απολύσεις σε Star και Σκάι, να προσαρμοστούν και να φτιάξουν ένα business plan για να προσλάβουν εργαζόμενους και να μην ποντάρουν στη βοήθεια τη δική σας και εσείς αν δεν προασπίσετε τις θέσεις εργασίας, θα είστε εκτεθειμένοι», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Λοβέρδο.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που σημείωσε ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε κατά κράτος σε αυτή τη διαδικασία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε δε, σαφώς να εννοηθεί ότι το γεγονός ότι η ρύθμιση για την υψηλή ευκρίνεια δεν συνοδευόταν από γνωμοδότηση του ΕΣΡ κι αυτό μπορεί να θέσει θέμα ακυρότητας του διαγωνισμού. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τους πολυπλεκτες της ΕΡΤ, καθώς «χωρούν άλλα τρία κανάλια» και καταλόγισε σκοπιμότητα στην κυβέρνηση. «Είστε τελειωμένοι, είστε επικίνδυνοι, οργανώνετε την αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο», είπε.

Για «κρεσέντο» Λοβέρδου που έσπασε κάθε ρεκόρ, έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, ενώ σε ότι αφορά στη γνωμοδότηση του ΕΣΡ, σημείωσε πως δεν υπάρχει απόφαση Συμβουλίου που κρίνει αντιστυνταγματική την τροπολογία, αλλά μια εμπιστευτική επιστολή, την οποία μπορεί να δει στο γραφείο του, ώστε να τηρηθεί το αίτημα εμπιστευτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ