ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορινιός για τον λιμενικό που εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor 1

Σαντορινιός για τον λιμενικό που εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor 1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν έχει ξεκινήσει καμία πειθαρχική έρευνα για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη που εμπλέκεται στην υπόθεση του «Noor 1» σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήδη διενεργείται έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα, με τον κ. Σαντορινιό να διαβεβαιώνει πως «αν προκύψει αναγκαιότητα, θα διαταχθεί άμεσα». Αναρωτήθηκε γιατί βιάζεται η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι υιοθετεί άκριτα κατηγορίες που εξετάζονται από τον εισαγγελέα.

«Ποιος σας κρατά να ξεκινήσετε πειθαρχική διαδικασία σε προκαταρκτικό στάδιο;», ρώτησε απευθυνόμενος στον Νεκτάριο Σαντορινό ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε πως «ο κ.Χριστοφορίδης φέρεται ως διαμεσολαβητής συμφερόντων και είχε σχέσεις όχι μόνον με τον κ. Καμμένο αλλά και την εισαγγελέα Τζίβα».

«Εγώ δεν αθωώνω κανέναν», επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι «ήταν κι αυτός μέσα στους λιμενικούς που αποκάλυψαν την υπόθεση του φορτίου με τα ναρκωτικά». Επιτέθηκε δε, με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση ότι ασχολείται με αυτό το θέμα μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, την Siemens, τον Παπαντωνίου αλλά και άλλες υποθέσεις. «Έχετε πρόβλημα γιατί δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας και καλύψαμε τις απώλειες από την προηγούμενη κυβέρνηση και το ΧΑΑ είναι πάνω από τις 800 μονάδες», είπε.

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την έκρηξη του Βασίλη Κεγκέρογλου που ακολουθούσε με δική του επίκαιρη ερώτηση. «Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και έχει το θράσος να μας κάνει υποδείξεις... Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη και προσπαθούν αλλάξουν θεματολογία... Θρασίμι, άντε να πας στο βούρκο σου», φώναξε.

«Στην υπόθεση του πλοίου φαίνεται ποιος είναι ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία», ανέφερε αργότερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, λέγοντας πως όπως η κυβέρνηση επέδειξε γενναιότητα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τηρώντας το Σύνταγμα, ανάλογη στάση πρέπει να δείξει και η αντιπολίτευση, αναγνωρίζοντας ότι «πάμε καλά στην οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ